L’IRAB s’instal·la a la planta -1

Durant 2016 el nou Institut de Radiofarmàcia Aplicada de Barcelona, l’IRAB, s’ha establert definitivament al PRBB. Aquest laboratori ha estat creat com una empresa per a la producció i l’abastiment de radiofàrmacs per PET (tomografia per emissió de positrons) utilitzant el ciclotró ja instal·lat a la planta -1 del parc.

El nou centre constarà de tres laboratoris dedicats a la producció de radiotraçadors amb equipaments d’última tecnologia, un laboratori de qualitat, un laboratori de producció i una zona tècnica del ciclotró. Un equip de vuit persones és l’encarregat de posar en marxa els laboratoris per a la síntesi de radiofàrmacs PET. Aquests radiofàrmacs d’aplicació per al diagnòstic per la imatge molecular serveixen per a la detecció i el seguiment de l’evolució de processos oncològics o neurològics, però també són útils en assajos clínics per al desenvolupament de nous fàrmacs.

L’IRAB tindrà la seva pròpia producció d’FDG, anàleg de la glucosa marcat amb F-18. L’FDG és àmpliament utilitzat en oncologia per visualitzar les cèl·lules cancerígenes, caracteritzades pel seu consum anormalment elevat de glucosa. “El nostre objectiu és aconseguir la primera autorització de comercialització cap a la tardor de l’any 2017″, diu la directora de l’IRAB, Mireia Alabart.

 

Web: www.irab.cat

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s